Sunday, October 30, 2016

3 SAVETA ZA SNAŽNE I VELIKE BICEPSE



Kada je reč o muškarcima koji treniraju, snažni i oblikovani bicepsi su na lestvici prioriteta visoko rangirani. Kako nam topli dani dolaze u susret, slojevi garderobe postaju sve tanji i kraći, tako i fokus na trening bicepsa postaje veći. U nastavku teksta možete pročitati neke od saveta koji vam mogu pomoći u treningu bicepsa.






Širina hvata na EZ sipci

Kombinovanjem rukohvata pogodićete mišiće bicepsa na razlićite načine što će dodatno uticati na razvoj ovog mišića. Ako izvodite stojeći pregib sa popularnom EZ šipkom a pritom je širina hvata standardna (u širini ramena) ravnomerno pogađate i unutrašnju i spoljašnju glavu bicepsa. U trenucima kada se opredelite za širi hvat naglasak stavljate na unutrašnji deo bicepsa, shodno tome uži hvat na šipci pogađa više spoljšnji deo bicepsa. Kombinovanjem standardnog, širokog i uskog hvata uticaćete na to da se ravnomerno uvećava i spoljašnja i unutrašnja glava bicepsa, sto će ga dodatno činiti većim i snažnijim.

Sedeći pregib bućicama na kosoj klupi

Sjajna vežba kojom stavljate naglasak na dugu glavu bicepsa. Vežba se izvodi na kosoj klupi gde se ruke nalaze iza torzoa što dodatno pogađa spoljašnji deo bicepsa. Ovo je važno zbog toga što duga glava bicepsa daje vašim rukama bolji oblik kada se posmatraju sa strane. Takođe savetujemo da kombinujete više različitih nagiba na klupi kako bi iz što više uglova pogodili mišiće bicepsa i ubrzali njihov rast.

Radite zgibove

Poznato je da su zgibovi sjajna vežba kojom ćete izgradite jaka i mišićava leđa ali takođe su i odlična vežba za izgradnju velikih i snažnih bicepsa. Zgibove možete raditi koristeći se različitim hvatovima: nathvat, pri kojem su dlanovi okrenuti od vas (eng. pull ups), pothvat, pri kojem su dlanovi okrenuti vama (eng. chin ups) i neutralni hvat (dlanovi okrenuti jedan drugome). Ukoliko vam je stalo do masivnih i oblikovanih bicepsa, onda je zgib pothvatom vaš prvi izbor, zgib nathvatom drugi, a zgib neutralnim hvatom treći izbor. Kombinovanjem pomenutih varijacija, u adekvatno isplaniranom programu treninga bicepsa ostvarićete sjajne rezultate. Oni koji mogu izvesti preko 10 pravilnih zgibova preporučujemo da dodatno otežaju njihovo izvođenje tako što će na pojasu oko struka zakačiti teg određene težine.


http://www.fitneszona.rs


preuzeto sahttp://www.spartacus.rs/3-saveta-za-snazne-i-velike-bicepse/

No comments:

Post a Comment