Friday, August 12, 2016

IZGRADI TELO KAO ADAM LEVIN


Između turneja po rasprodatim arenama i podučavanja takmičara umegapopularnom muzičkom takmičenju The Voice, Adam mora da ostane u formi. Zbog nedostatka vremena, on sa svojim trenerom uglavnom radi visoko intezivne treninge za čitavo telo. Poenta jeste da najbolje što može iskoristi vreme koje ima na raspolaganju. Evo kako da ostanete u formi i izgradite zavidan stas sledeći put kad se nađete u škripcu s vremenom.


“Brzo mu postane dosadno da trenirati”- kaže Adamov trener, stoga je dizajnirao kružni trening, koji se sastoji od njegovih omiljenih vežbi i ne traje duže od 25 minuta. Takođe, draž ovog treninga jeste što ga možete odraditi bilo gde. Latisimuse razvija kosim veslanjem, bez opterećenja lumbalnog dela kičme. Obrnutim iskorakom štiti kolena, a “supermen” jača mišiće trbušnog zida i leđa. 
Adamov trener ističe da je on jedan od najtalentovanijih i najupornijih ljudi, što se sporta tiče, sa kojima je radio i da nije muzičar definitivno bi bio sportista. 
Izvodite vežbe u krug. Kada uradite seriju ponavljanja za jednu vežbu prelazite na drugu, bez odmaranja. Posle završenog čitavog kruga sledi pauza od jednog minuta. Komletan trening se sastoji od šest krugova.


ZAGREVANJE

Zagrevavanje traje 4 minite na eliptiku. Prve tri minute radite u stojećem stavu sa blagim ubrzavanjem, a poslednji minut zauzmete položaj za čučanj, kukovi nazad i kolena blago otvorena. 



VEŽBE

1.Veslanje na kosoj klupi 
30 ponavljanja
Postavite podesivu klupu pod uglom od 30-do 45 stepeni, legnete licem ka njoj, tako da su vaše grudi na klupi ali ne i glava. Uzmite bućice i povlačite ih nazad na kukove, spajajući lopatice što je više moguće. 
2.Obrnuti iskoraci 
30 ponavljanja (svaka noga)
Stojeći stav širina ramena. Iskoračite jednom nogom unzad, prati liniju kukova sve dok se ne spustite tako da vam butina bude paralelna sa podom. Zatim se vratite u početni stav I ponovite drugom nogom. Sve vreme pazite da koleno ne prelazi vrhove prstiju. 
3. “Supermen”
30 ponavljanja
Legnete na strunjaču licem okreniti ka njoj. Podignete od poda stopala I butane a zatim I gornji deo tela, stomak, bedra i ispružite ruke. Zadržite se u tom položaju par sekundi, vratite se u početni položaj i ponovite. 



“Najvažnija stvar u vezi Adamovog treninga nije samo ono što radi u teretani” kaže njegov trener. Od trenutka kada ustane pa do polaska na spavanje on ne miruje. Dnevno napravi oko 14. 000 koraka, što znači da je u stvari na taj način odradio kardio trening.


No comments:

Post a Comment