Wednesday, September 21, 2016

SAVETI FITNES STRUČNJAKA: NAJČEŠĆE GREŠKE KOJE PRAVITE KADA TRENINRATE ZADNJICU


Ono što za muškarce predstavlja trening bicepsa i grudi, jednako veliki prioritet pripadnicama lepšeg pola predstavlja zadnjica. Upravo tako velika želja za velikim i jasno vidljivim napretkom, jedan je od razloga pravljenja niza grešaka i kruženja pogrešnih shvatanja koja su ponavljanjem prerasla u mitove.
Kako bi se zaista mogao ostvariti željeni napredak, od velike je važnosti prepoznavanje lažnih mitova i stvaranje ispravne slike o putu do napretka. 

Mnoštvo kardio vežbi pomaže topljenju naslaga sa zadnje lože i zadnjice


Naučni stavovi su jasni u tome da da parcijalno gubljenje telesne masnoće jednostavno nije moguće. Stoga, besmisleno je verovati rečima osoba koje tvrde da su zategle zadnjicu jednostavno vežbajući na steperu, trčeći na traci, vozeći bicikl itd.. Svakako, ne znači to da kardio vežbe treba izbaciti iz trening programa, ali jednostavno, treba znati šta od čega treba očekivati, i trening uskladiti prema
Traganje za "specijalnim" vežbama


Samo jedna ili dve specifične vežbe za izgradnju fenomenalne zadnjice, jednostavno ne postoje. Zbog toga, pravi pristup u ostvarivanju ovog cilja jeste jedino kombinacija više vežbi kojima ćete razvijati i gluteuse i zadnje lože. Vežbe koje aktiviraju ove mišiće su mrtvo dizanje, leđna ekstenzija, čučanj, iskorak, i druge. Ove vežbe će vam dati dobre rezultate samo ukoliko ih kombinujete, jer ne možete očekivati od jedne da odradi sve.
Baziranje na gluteuse i ignorisanje zadnje lože


Ne samo da nije moguće tako izolovati gluteuse i samo njih vežbati sa velikim uspehom, već je i nelogično, i daleko od estetski kvalitetnog težiti zapostavljanju lože i povećavanju same zadnjice. Samim izvođenjem vežbi za zadnju ložu, neminovno će biti aktivirani i mišići gluteusa, a baš taj predeo bi trebao biti pogađan sa svakom mogućom vežbom koja je na raspolaganju.




No comments:

Post a Comment