Saturday, September 17, 2016

ŠEST RAZLOGA ZA TRENING SNAGE



Izdvajamo samo šest razloga zašto trening snage treba da bude uvršten u vašu rutinu, pa kojom god vrstom rekreacije ili sporta da se bavite.




1. Treningom snage se na prvom mjestu stavljaju u pogon mišići. Ukoliko mišićima dajemo veće zadatke, priroda je uredila da će oni početi da se razvijaju da bi odgovorili na postavljene zadatke. Rezultat trenigna snage bi bila definicija, pa tek onda hipertrfofija (povećanje mišićne mase).

2. Anabolički hormoni se pojačano luče poslije treninga snage. Oni su odgovorni za rast muskulature, ali i drugih tkiva.

3.Treningom snage se ubrzava mišićna kontrakcija. To znači da ukoliko vozite biciklo, bolje rezultate možete očekivati ako u rutinu uključite i vježbe snage. Tako ćete naučiti mišiće da se brže stavljaju u pogon, a samim tim ćete i brže voziti.

4. Vezivna tkiva se takođe jačaju vježbama snage. Ligamenti i titive postaju jači. Time se optimizaraju pokreti, a zglobovi ostaju zaštićeni. Fascije koje omotavaju mišiće postaju izdržljivije, čime se izbjegavaju cijapanja mišićnih strukutura. Sve u svemu trening snage je prevencija povredama.

5. Mišićna vlakna tipII* brže atrofiraju i sa staranjem ih imamo sve manje. Vježbama snage se podstiče razvoj mišićnih vlakana tipII, a samim tim se i podmlađuje muskulatura. 6.Trenigom snage se povećava gustina kostiju, čime se prevenira osteoporoza.




No comments:

Post a Comment