Friday, October 14, 2016

3 KARDIO MITA U KOJE NE SMETE VEROVATI!

Ujutru posle kafe i doručka, ili nažalost bez doručka, pre ili posle ručka, pa čak i nakon napornog dana na poslu, trčanje na traci zvuči kao melem za uši. Takvo razmišljanje je velika blokada na vašem "fitnes putu". Sada, nemojte nas shvatiti pogrešno, ne želimo da kažemo da nije dobro raditi kardio. To je osnovni način sagorevanja viška masti, oslobađanje od stresa i dobar je za srce (što se iz imena može zaključiti). Samo želimo da vam pokažemo kako sa malom promenom možete nebrojano puta više napredovati.


Ovo su tri najveća kardio mita:

KARDIO, KARDIO i samo KARDIO je najbrži put do mršavljenja.

Sati provedeni na kardio trenažerima u teretani su svakako jedan od načina na koji možete izgubiti suvišne kilograma, ali definitivno ne i najbolji način. 
Da li ste se ikada zapitali šta je sa ostalim grupama mišića, zar ne znate osnovno pravilo: "Što više mišića - brži metabolizam", naravno ne trebate biti bodibilder ali hajde aktivirajte sve oostale grupe u svom treningu. 
Znači smanjite vreme provedeno na kardio mašinama za pola, i ubacite vežbe za ostatak tela, ne samo da ćete dosta brže napredovati već če vam i trening biti puno raznovrsniji i zabavniji.
Ukoliko nemate sat vremena za trening ne trebate ni ići u teretanu

Ovo je potpuno pogrešno, sigurno ste do sada naleteli na bar 10 video snimaka na portalu youtube koji vam kazu da za 15 min mozete odraditi sve što vam treba. Naravno nemojte im potpuno verovati na reč, sigurni smo da to njima nije jedini trening u toku dana. 
Imate pola sata odradite trening od pola sata, imate 10 minuta odradite HIIT od 10 minuta
Prosto, bolje je treninrati i 5 minuta nego sedeti i razmišljati o tome!
Ne trebamo da jedemo posle večernjeg kardio treninga

Molimo vas ukoliko ovo radite, PRESTANITE! Ovo je jedna od najgorih stvari koju nakon treninga možete uraditi svom telu. Mišići su vam se u toku treninga istrošili i oni se moraju "nahraniti". Ukoliko ne unesete određenu količinu kvalitetne hrane nakon treninga vaše telo će ući u fazu kaliranja i izgubićete na mišićnoj masi, a da ne govorimo o činjenici da ćete bez kvalitetne ishrane i oporavka biti jako izloženi povredama!



Kardio trening je sjajna stvar, radite kardio ali ga nemojte koristiti protiv svog tela! Promenite ove loše navike i videćete neverovatan napredak u vašem treningu.


http://www.fitneszona.rs

No comments:

Post a Comment