Thursday, October 20, 2016

TOP 3 KARDIO VEŽBE ZA TOPLJENJE SALA

Kardio vežbe su sjajan način da se rešite masnih naslaga i viška kilograma, ali znajte da to nije lak posao. Kardio vežbe nisu lake i ljudi ih često zanemaruju jer su previše naporne. Ipak, kardio vežbe su jako zdrave i korisne. Zahvaljujući njima vaše čitavo telo je u pokretu. Za razliku od vežbi sa tegovima koje utiču na određenu grupu mišića, kardio vežbe utiču na gotovo sve mišiće, ali u blažoj verziji.

Kardio vežbe pružiće vam sjajnu kondiciju i izdržjivost, a što je najvažnije, bićete zdraviji i boljeg izgleda. Mi vam predstavljamo 3 kardio vežbe koje će vam pružiti potrebnu kondiciju i koje će biti „smrt“ za vaše salo.



1. Trčanje uz stepenice

Trčanje uz stepenice je sjajna kardio vežba koja će opteretiti vaš donji deo tela i pozitivno vas iscrpeti i umoriti. Za razliku od običnog trčanja, trčanje uz stepenice je dosta zahtevnije i zbog toga ima veći uticaj na vaše telo. Vaši butni mišići i mišići listova će „goreti“, a gornji deo tela biće u konstantnom pokretu kako biste se popeli uz stepenice. Za kratko vreme ćete se umoriti i oznojiti, a vaše salo će krenuti da se topi. Naravno, salo ne može nestati tek tako, pa ovu vežbu morate ponavljati duži vremenski period kako bi videli rezultate.

2. Preskakanje prepreka

Još jedna veoma zahtevna kardio vežba je preskakanje prepreka. Garantujemo da ćete posle 3 minuta ove vežbe biti potpuno „mokri“. Sve što treba da uradite je da napravite 3 do 4 prepreke i da ih redom preskačete. Kao prepreke možete koristiti stepere, manje stolice, gajbe i slično. Videćete da je vežba veoma teška i zahtevna, a vaši mišiči če biti neverovatno aktivni. Ako želite da pojačate intenzitet treninga, povećajte visinu prepreka i trudite se da u skoku što više dižete kolena ka grudima.

3. Preskakanje kanapa

Preskakanje kanapa ili vijače je još jedna kardio vežba koja će vam biti od velike pomoći ako želite da se rešite sala. Možete koristiti različite brzine ili tehnike, ali preskakanje kanapa će vas uvek umoriti i oznojiti. AKo želite da pojačate intenzitet treninga, povećajte brzinu ili pravite više skokove.


http://www.fitneszona.rs


No comments:

Post a Comment