Wednesday, October 12, 2016

TRENING PO KIŠNOM DANU

Napolju je oblačno, lagani zvuk udaranja kapi o prozor, nijedan zračak sunca sve to vam vrišti da ostanete u krevetu jos koji minut, razmišljate da kasnije pogledate neki film ili skuvate čaj... Ali evo nekoliko razloga zašto baš tada ne treba propustiti trening.


Razlika između propuštanja treninga po kišnom danu u odnosu na lepo vreme:

Samo izgovaranje reči "lepo vreme" vas asocira na neku šetnju po prirodi, odlazak u šoping, ma čak i ako to znači odlazak na kafu sa prijateljem, što znači da ste aktivni, vaše telo nije uspavano, a vaš metabolizam je ubrzan!
Zašto po kišnom danu jedemo više?

Istraživanja su pokazala da ispitanici u toku kišnih dana unose više hrane u odnosu na sunčane. Pokazalo se da "višak" slobodnog vremena kao i ostajanje u zatvorenom prostoru stimulišu organizam na povećane zahteve za hranom.
Prvi napredak počinje izlaskom iz zone komfora!

Sam naslov sve govori. Možete ostati kod kuće spavati, gledati filmove ili jesti omiljenu poslasticu, ali zapamtite dok vi sve to radite neko drugi je odlučio da ipak ode da trenira, neko drugi napreduje a vi sedite kući i "uživate". Mislimo da bi samo ovo trebala da bude dovoljna motivacija!

A sada hajde opremu u ruke i put teretane. Možda vam se život neće promeniti ali ćete se svakako osećati puno bolje! I zapamtite: IF IT'S RAINING WE ARE STILL TRAINING!!! 


http://www.fitneszona.rs

No comments:

Post a Comment