Thursday, October 20, 2016

SAVETI FITNES STRUČNJAKA: ZAŠTO TREBA JESTI JABUKE?



Jabuka – zdrava, sočna I ukusna.

Pored toga što je jabuka veoma ukusna, pomaže I u lečenju kao I prevenciji raznih oboljenja.
Redovna konzumacija ove voćke može smanjiti rizik od pojave dijabetesa za 20-25%. Ovo potvrđuju brojna istraživanja I preporuke lekara pacijentima, ovo je jedna od retkih voćki koje ne obiluju lošim šećerima.



Jabuka štiti od kardiovaskularnih oboljenja. Naime, ukoliko je koristite za užinu može pozitivno uticati na smanjenje krvnog pritiska, nivoa lipida (masti) I antioksidanata u krvi, a takođe može I smanjiti rizik od srčanih bolesti, pa I srčanog udara.

Ukoliko težite beljim I zdravijim zubima obavezno je uvrstite u svoju ishranu. Studije su pokazale redovnim konzumiranjem rajskog voća znatno utičete na belinu I zdravlje vaših zuba.

Iako voće inače sadrži mnogo šećera I može loše uticati na vašu liniju, jabuke vam pomažu da budete vitkiji. One sadrže dosta vode I vlakana a malo kalorija, što čini idealnu kombinaciju ukoliko želite da se otarasite suvišnih kilograma jer vas mogu brzo zasititi.

Voće nije preporučljivo konzumirati u kasnim večernim satima zbog visokog nivoa šećera koje jednostavno nemate kad da potrošite ako ih unosite uveče. Jabuke su ovde izuzetak. One imaju mnogo manje kalorija I prostih ugljenih hidrata pa ih možete konzumirati kad god poželite, ali naravno ne treba preterivati. 1-3 jabuke dnevno će vam pomoći da ostanete zdravi I vitki.


http://www.fitneszona.rs

No comments:

Post a Comment